la fantasia, l'emoció i el disseny… grans idees i obres a partir del talent

Caminant per València (2)

Caminant per València va ser un dels posts d’aquest blog que vaig escriure amb la proposta d’anar afegint tot allò que podem descobrir i gaudir a la ciutat de València. No cal marxar de viatge per descobrir aspectes culturals molt interessants a prop nostre.

Hui parlaré del “Mercat de la Tapineria”, una proposta urbana que ha sabut vincular diverses places reproduint des del concepte islàmic al cristià, espais íntims acotats semblants a un centre comercial a l’aire lliure. Una explanada circumdada de vivendes amb un cinturó d’espais comercials. Els comerços no estan tancats: amplis aparadors interaccionen amb el carrer, evocant les antigues botigues que tenien més productes a l’exterior, aconseguint una espècie de teatre. La intenció ha estat recuperar la forma comercial del centre històric: les botigues d’un mateix gremi poden estar unides, això fa un major reclam per al client. No cal oblidar el conjunt de carrers que el formen: carrer de les Mantes, Cadirers, la Tapineria… tots eren carrers formats per gremis.

En l’actualitat s’ha fet una reforma de botigues que canvien cada quinze dies amb l’objectiu de despertar més interès, sorprendre, perquè en pocs dies tot canvia,; no saps el que et vas a trobar i això et fa més predisposat a la compra. La recuperació i remodelació de totes aquestes antigues botigues convertides ara en un espai modern i exclusiu.

En entrar al carrer, ens trobem una façana “espectacular”. Un mural pintant a la botiga vintage Shabby Chic, a la façana i al seu interior. Aquesta fotografia la vaig fer per la nit, amb un toc “antic” que deixa molt que desitjar del seu colorit real a la llum del dia.

mural carrer tapineria

Un mural és una imatge que usa com a suport un mur o paret. Ha estat un dels suports més usuals en la història de l’art, coneguem com a primeres pintures les rupestres a les coves del Paleolític, i no s’ha abandonat mai fins als nostres dies. Les seues característiques principals són: la Monumentalitat, no solament pel tamany de la paret sinó també per la composició de la imatge; i la Poliangulositat, que fa referència als distints punts de vista i tamanys del pla.

Aquest mural està pintat per l’empresa Murales Valencia, només he trobat la seua web http://www.muralesvalencia.com i enllaços a les xarxes socials on podem veure la seua trajectòria artística, molt recomanable.

Shabby Chic

Shabby Chic 2

Vos deixe l’enllaç del vídeo:

I ací vos compartesc la web del Mercat de la Tapineria, per si vos fa goig visitar-lo: http://www.mercadodetapineria.com/

Continuaré caminant per València i les meues petjades vos compartiran més coses interessants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s