la fantasia, l'emoció i el disseny… grans idees i obres a partir del talent

Roadsworth: humor en un llenç d’asfalt

Roadsworth és el nom de l’artista de graffiti Peter Gibson, nascut a Toronto. Perfecta complicitat entre l’artista i la ciutat de Mont-real, pintant aquí i allà: a les voreres, als carrers. Símbols inesperats sobre l’espai urbà. Elements de vida silvestre i humor sobre un llenç d’asfalt.

Va començar a redecorar els carrers de Mont-real després de l’atemptat de les Torres Bessones del 2001. Estava convençut que el negoci del petroli i tot el que l’envolta és el motiu de moltes de les desgràcies que passen al món. D’aquesta manera amb sprays i plantilles va començar a pintar pels carrers. Els seus treballs inicials anaven dirigits contra la cultura de l’automòbil i la dependència del petroli. Volia atreure l’atenció universal sobre la cultura del cotxe.

El seu treball va ser provocat per l’activisme, primer va començar a pintar símbols de bicicletes als carrers com a protesta per demanar més carrils-bici. En aquest procés, va descobrir una causa encara més gran dins de si mateix, una motivació artística que el va portar a crear una àmplia gamma de peces que qüestionaven la mundanitat del paisatge urbà.

roadsworth1

Peter crea les seues obres mitjançant la modificació i addició d’elements ja existents als carrers, com les línies i marques a les carreters i les ombres creades per una reixa, per afegir la diversió visual inesperada a un ambient.

roadsworth2

 

roadsworth3

Sempre havia mantingut l’anonimat fins que en 2004 va ser detingut mentre estava realitzant un dels seus treballs. Va ser arrestat i acusat de més de 50 càrrecs de vandalisme. L’arrest i el rebombori que el varen succeir, li varen donar més fama i va passar d’artista perseguit a ser comissionat pel govern i alguns particulars. Des d’aleshores, Roadsworth ha creat obres per als municipis, exposicions i festivals d’art arreu del món.

roadsworth4Ací vos deixe un vídeo document de la seua obra:

I no deixeu de visitar la seua web: http://roadsworth.com/home/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s