la fantasia, l'emoció i el disseny… grans idees i obres a partir del talent

I color, color, i vida

I color, color, i vida…

Quan vaig llegir aquesta frase en una postal de Henri Matisse que vaig rebre, em vaig decidir a escriure en el blog sobre el COLOR. Darrerament estic apassionant-me pel COLOR, busque incansable fotografies plenes de colors, m’embriaguen, m’agraden i em fan feliç. No és un color concret, són tots els colors alhora.

El COLOR és una sensació que produeixen els raigs lluminosos en els òrgans visuals i que es interpretada en el cervell. Es tracta d’un fenomen físic-químic on cada color depen de la longitud d’onda.

El color té una dimensió psicològica i juga un paper important en la nostra vida, en la nostra història i esta present en tot allò que fem. Els colors afecten directament a les emocions i als estats d’ànim; ens poden ajudar a mantenir l’equilibri físic i emocional, per aquest motiu és important saber com ens afecten i, en alguns moments, com poden millorar el nostre estat d’ànim. Les associacions simbòliques dels colors vénen determinades per reaccions emocionals de la nostra educació i cultura.

LLAPIS

No solament cada color té un significat concret sinó que a més la nostra exposició davant aquest ens produeix una reacció i una emoció determinada. Hi ha molts i diversos exemples: els dissenyadors i venedors busquen una reacció particular amb l’ús d’un color específic tant en productes que es venen, ambients, edificis, espais…; a l’hora de prendre medicaments també hi ha una reacció curiosa per part del pacient, hi ha estudis que diuen que el color del medicament influeix en l’efecte de qui els pren; o el color dels joguets afecta al comportament dels xiquets. També hi ha unes preferències cromàtiques pròpies de l’edat, sexe, lloc de residència o d’origen. Els consumidors més joves escullen colors més vius; les persones grans prefereixen colors clars i senzills. Els homes prefereixen combinacions cromàtiques monocromes, preferentment blaus i marros, mentre que les dones prefereixen colors més elaborats. Però sempre la manera en que un color és percebut depèn de l’estat d’ànim del que mira i de les seves preferències personals.

El color és el lloc on el nostre cervell i l’univers es troben (Paul Klee)

El color és tot. Quan el color és correcte, la forma és correcta (Marc Chagall)

El color transmet i tradueix l’emoció (Kandinsky)

El color, més encara que el dibuix, és un mitjà de lliberació (Matisse)

El color en la pintura és com l’entusiasme en la vida (Van Gogh)

Un consell: ompliu de color cada un dels vostres dies: color en la vostra casa, en la roba, en la feina, al damunt… mireu els colors de la natura i de tot el que vos envolta quan viviu. Busqueu el color en els altres, afegiu-lo als vostres colors… i tanqueu els ulls (com fem alguns quan mirem) i ompliu-vos.

Ací vos deixe unes imatges que m’agraden molt amb MOLTS COLORS… colors de coses quotidianes, de les que tenim tots els dies al voltant, colors vius, plens de llum…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

2 responses

  1. Klee, Chagall, Kandinsky, Matisse… de lo milloret en el color!
    Quan he començat a llegir l’article creia que Matisse t’havia enviat una postal 😛

    26 Agost 2014 a les 21:17

  2. Totes dues sabem que la postal no era de Matisse, més be d’una apassionada per l’art i el color… Tu, que m’inspires.

    27 Agost 2014 a les 14:43

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s