la fantasia, l'emoció i el disseny… grans idees i obres a partir del talent

Aparador: teixits i ulleres

Març ha sigut el mes escollit per canviar l’aparador de EL TALLER DE KARMEN. Després de l’època de rebaixes, i un poc endarrerides (ja l’havíem d’haver canviat!), programem un aparador “temporal” abans de que arribe l’estiu. Busquem un tipus de teixit fora de temporada, escollit entre el que trobem a la botiga i que podem oferir, en aquest cas ens decidim pels teixits de tapisseria, qualsevol època de l’any és bona per canviar la tapisseria de la nostra vivenda, crear un moble divertit o diferent, visualitzar un espai distint del que fins ara teníem.

Així trie una cadira de la botiga que ens agrada molt, des de que Karmen la va comprar (i ja l’ha tapisada dues vegades) s’ha convertit en “la nostra cadireta”, i és el moment de mostrar-la al públic. Com que el teixit que cobreix la cadira mostra ulleres de colors, decidim que “la ullera” serà el motiu divertit i mòbil de l’aparador; així deixem algunes en l’aire. Creem un ambient d’una vivenda: cadira junt a una taula de color verd, que ens mostra objectes quotidians – una revista, una tassa de cafè, unes ulleres – , a sobre una làmpara tapisada del mateix teixit; tanquem el fons amb una cortina extravagant de colors blaus forts (assabentades de que el blau és el color de la propera temporada textil); i omplin el sol de la cantonada amb mostres de teles similars. Tota una oferta de com decorar i canviar un espai de la nostra vivenda.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Com la majoria de vegades que dissenye aquest aparador, la senzillesa s’ha convertit en el meu primer objectiu. És un espai reduït però acollidor, es troba just abans d’accedir a la botiga, i és la “benvinguda” per al client. Fer-lo atraient, divertit, i mostrar el producte exclusiu que, en travessar la porta, podrem obtindre, són la resta de coses que vull aconseguir quan imagine, cree i visualitze l’aparador.

El millor de tot, i sempre ho dic, és la gratitud de Karmen hores després d’haver-lo muntat; sempre em dóna les gràcies, sempre em diu que li agrada i que els vianants ja l’han felicitada pel nou aparador. Per a una escaparatista com jo, el treball conjunt amb el propietari de la botiga és fonamental, començant per poder expressar les meues idees i que s’accepten, o poder-les canviar i compartir per millorar-les; després amb la compra dels materials necessaris, i les hores de treballs manuals i muntatge; fins a l’últim toc personal… quan ja me l’he mirat una i altra vegada i altra i altra, abans de marxar. Reconec que mai marxe satisfeta “del tot”, sóc una persona exigent i opine que sempre es pot fer millor. És aquesta opinió la que em permet continuar aprenent per millorar el meu treball.

Gràcies Karmen per deixar-me SER CREATIVA a la teua botiga i amb tu.

Nota: també com sempre, demane perdó per la mala qualitat de la meua fotografia, encara no he après a evitar els reflexes dels vidres. 

Una resposta

  1. Anna F.

    Extravagant i cridaner, m’agrada! Segur que em pararia a mirar-lo, si passava per davant. Però quasi més que el treball que has fet, m’agrada com el descrius: m’has tret més d’un somriure 🙂

    23 Març 2014 a les 12:15

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s