la fantasia, l'emoció i el disseny… grans idees i obres a partir del talent

Merchandising o la presentació del producte

El merchandising és el conjunt d’estudis o tècniques comercials que permeten presentar el producte o servei en les millors condicions, tant físiques com psicològiques, al consumidor final. Contra una presentació passiva, es realitza una presentació activa d’aquest utilitzant una amplia varietat de mecanismes que el fan més atractiu: col·locació, presentació… El merchandising inclou tota activitat desenvolupada en un punt de venta, i el seu objectiu és cridar l’atenció, dirigir el client cap al producte i facilitar l’acció de compra.

També es defineix el Merchandising com l’aplicació de les cinc “right”: tindre el producte adequat  en la quantitat adequada, al preu adequat, en el moment adequat i en el lloc adequat. Tots els elements d’un comerç tenen el seu propi missatge individual;  si aquests elements es convinen adequadament, el missatge serà net i perceptible.

Com cridem l’atenció? hi ha moltes i diverses maneres, ací teniu algunes molt originals…

retail

biciclet 

Forma part del Merchandising l’aparador o el que es coneix com “window design“? No és, també, una manera de presentar el producte o només desitja captar l’atenció del vianant? L’aparador és el primer reclam de l’establiment, l’espai on el client, per primera vegada, entra en contacte visual amb el producte. Tant el Merchandising com, a un temps, l’aparador reben el nom del “venedor silenciós” d’un establiment.  Substitueixen totes aquestes tècniques de presentació i venta, al venedor i venedora? Aquest és un debat interessant sobre el qual ja s’hi parla: en l’actualitat ens estem acostumant (i ens agrada) a realitzar compres “en solitari”, el merchandising afavoreix aquest tipus de compra? Siga com siga, és el disseny el qual ocupa aquest espai al blog, i és admirable la CREATIVITAT que aporten els i les dissenyadores: quina gran quantitat d’imaginació fa falta per realitzar totes aquestes tècniques tant canviants i actives als comerços!

Hui aprofite per publicar alguns aparadors d’arreu del món que he anat recopilant als meus arxius, i donar les gràcies a les persones que, recordant-me allà on viatgen, em fotografien i m’envien aquells que troben interessants.

One response

  1. Anna F.

    Jeje, algunes fotos em sonen…

    12 febrer 2013 a les 20:05

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s