la fantasia, l'emoció i el disseny… grans idees i obres a partir del talent

Alberto Urcaray i els somnis

La setmana passada vaig visitar la Fira del Llibre de València, allí vaig descobrir uns llibres d’Alberto Urcaray, pintor, escriptor, il·lustrador i dibuixant argentí,  publicats per Brosquil Edicions en diverses llengües. Urcaray ens mostra amb el títol EL SOMNI DE… GAUGUIN, REMBRANDT, VAN GOGH, PICASSO, DALÍ… una manera de descobrir l’essència dels artistes mitjançant una narració infantil plena de color.

Cada pintor té un somni des de què és xicotet, que el portarà, en fer-se adult, a convertir-se en l’artista famós que coneixem. Vincent Van Gogh, per exemple, té un llapis que pinta “en colors” que li ha regalat el seu germà Theo; des del moment en que té el llapis a la mà deixa de pintar en blanc i negre i tot ho fa amb colors; el seu somni és que, en un futur, els pintors pinten la màgia del color. Una bonica relació amb l’impressionisme d’aquest artista. Una manera amena i divertida de que els xiquets i xiquetes coneguen els grans artistes… i també els adults, perquè no?

Una altra de les coses que m’ha agradat és que BROSQUIL EDICIONS es troba a Alaquàs… ben prop! Si voleu conèixer un poc més aquesta editorial: http://www.brosquiledicions.es/.

I ja sabeu… si voleu regalar-me un llibre: Trieu-me un d’aquests somnis!

Una resposta

  1. Anna F.

    Això està en Alaquàs?? Realment crec que fas un treball d’investigació molt important amb aquest bloc! Tenen molt bona pinta eixos llibres, caldrà fer-hi una ullada.

    13 Mai 2012 a les 9:04

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s