la fantasia, l'emoció i el disseny… grans idees i obres a partir del talent

Edifici Titànic Belfast

Fa un parell de setmanes vaig veure un reportatge sobre l’edifici Titànic Belfast, i de seguida em vaig encisar per la seva forma arquitectònica, el seu disseny i el seu contingut metafòric. Un gran projecte i una gran inversió al Nord d’Irlanda.

Els arquitectes Eric Kuhnese i Mark Evans  dissenyen un edifici que recorda els cascs de quatre vaixells. L’altura i situació de l’edifici fan referència a la rampa número 2 on es va construir el Titànic i a la imponent presència que va exercir sobre Queen’s Island. Ocupa 14 000 metres quadrats i té una alçada màxima de 38.5 metres per damunt de la plaça. L’edifici està revestit en planxes de metall i quan la llum xoca contra aquestes els reflexes recorden el moviment de l’aigua. Des de l’aire, l’edifici s’assembla a una estrella blanca, símbol dels propietaris del Titànic: White Star Line. Situat en una icona de 6 plantes, es converteix en un avantguardista centre turístic que conta la història del Titànic. A l’interior s’amaga un laberint d’escales mecàniques (compta amb una escala suspesa de 25 metres, la més llarga d’Irlanda), passarel·les i parets amb textures distintes i variades que ens conviden a allargar la mà i tocar-les. Al llarg de déu galeries i un número semblant d’exposicions interactives, el Titànic Belfast ens permet experimentar imatges, aromes, sons i les històries del moll i de la seva creació més famosa.

Quatre proes revestides de milers de plaques d’alumini que imiten les ones i el gel, envolten un atri de cristall. La forma final engloba tots els conceptes anteriors: cristall, iceberg, estrella i proa, múltiples metàfores dins de l’edifici.

L’edifici s’inaugurà al març de 2012, si voleu fer un recorregut interactiu, esteu convidades i convidats:  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s