la fantasia, l'emoció i el disseny… grans idees i obres a partir del talent

Federico del Barrio… més còmics de la meua joventut

Sembla que tinc el mes de recordar aquells dibuixants de còmic que van formar part de la meva joventut i dels quals tant vaig aprendre i admirar. Entre els millors, vaig descobrir a  FEDERICO DEL BARRIO (1957), que aleshores dibuixava a la revista MADRIZ i CIMOC. Encisada pels seus dibuixos des de l’instant en que el vaig conèixer, absorta per les frases dels seus personatges, com ara: “Soy el que siempre quiere irse, siempre quiere irse, y siempre se queda, siempre se queda, siempre se queda” (que vaig portar pintada a una samarreta durant molt de temps), vaig visitar Futurama i acabí comprant “LA ORILLA”, un llibre que recollia les seves millors publicacions, ací vos deixe algunes de les seves paraules al dors:

A este lado de la orilla, sonámbulos, caminamos demasiado saturados de visiones, sonidos y olores como para poder ver, oír y oler; demasiado veloces para ir a ninguna parte. Pero aunque, en algún instante, podamos únicamente sentir, pasaremos solos y el viento borrará nuestras huellas, de todas formas.
Hoy, como siempre, la esperanza está en comprender. Si este libro de historietas tiene algún sentido general, es el de haber sido expresión de un intento de apresar el conocimiento; por tanto, de un deseo de ser feliz. (BARRIO)

 

Contacte amb Fedérico del Barrio a través de Facebook:

 

2 responses

 1. Anna F.

  M’està molant molt açò del tema còmic. Espere el següent capítol 🙂

  14 Juliol 2011 a les 17:58

 2. El mateix dia que vaig publicar al blog sobre Federico del Barrio, mentre buscava en internet sobre el seu treball, vaig veure que estava a la xarxa Facebook i li vaig escriure un missatge personal; em va afegir com amiga i va publicar al meu mur:
  – “Gracias Maria, me das una alegría”
  Em sent molt CONTENTA d’haver pogut “parlar” amb un dels meus dibuixants favorits!

  15 Juliol 2011 a les 14:36

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s