la fantasia, l'emoció i el disseny… grans idees i obres a partir del talent

Decoració textil

Diuen que una casa no és fins que no l’habites

No és del tot fins que no la vesteixes… com fer-ho? com saber quin tipus de roba li quedarà be, li donarà caliu, protecció, decoració?

Què necessitem saber sobre cóm decorar amb teixits la nostra vivenda? Primer, i sempre, ha de ser funcional. Què vol dir funcional? Podem vestir (talment com ens vestim també nosaltres) les finestres per donar-li un toc de color o decoració a la llar; però hem de pensar que el teixit, a més d’anar “acord” amb la nostra persona (sí, la nostra persona o amb les persones que l’habiten) ha de tenir una clara funcionalitat: cobreix el sol i la llum en moments? ens dona intimitat davant la proximitat d’altres vivendes? amaga finestres o persianes? per quin motiu desitgem o necessitem cobrir les obertures de les parets? Si tenim clar aquest aspecte, hem donat el primer pas en l’elecció del teixit que hem d’escollir.

En segon lloc, hem de pensar en nosaltres mateixos: qui som? com som? Si ja hem triat la decoració de la vivenda: mobles, sofàs, il·luminació, pintura o paper decoratiu, segur que tindrà molt de la nostra manera de ser, pensar i actuar; aleshores, els teixits han d’anar emparedats amb la resta. Quin és el nostre estil? no és difícil, si sabem com vivim cada dia, sabrem com volem viure dins el nostre espai personal.

En tercer lloc, ens hem d’adreçar a professionals que ens ajuden en la recerca i ens aconsellen sobre el projecte. Parlar amb interioristes ens facilita la tasca i ens adreça pel camí correcte. No creguem mai que triant allò que hem vist i que queda perfecte “en altres espais”, ens donarà la solució en el nostre. Aportem les nostres idees, les nostres propostes i deixem-nos guiar. A més els professionals de la decoració textil, els muntadors i els proveïdors sempre donaran una major qualitat i garantia al nostre encàrrec.

La recerca en revistes, pàgines de decoració, programes televisius… tot està be i ens omple de possibilitats i propostes. Llegir, informar-se, actualitzar-nos sobre noves tendències, sobre cortines tècniques que donen grans solucions arquitectòniques, conèixer els fabricants de marques textils, tot forma part i ajuda  a la correcta elecció, però sempre partint de la nostra idea, del nostre desig… nosaltres formem part d’aquest projecte que crea la nostra vivenda.

Porte set anys treballant com a dissenyadora en decoració textil, un camp que desconeixia totalment i que, cada dia que passa, m’agrada més. He estudiat fabricants, dissenyadors, proveïdors, marques, estils… que m’han permès ajudar a persones a decorar la seva casa; amb els quals he pogut, també, aconsellar sobre tot l’INTERIOR de l’espai que ens envoltarà cada dia. Primer escolte, m’aprope i conec a la gent; després l’estudie, faig plànols, mire els espais, l’arquitectura i és, només aleshores, quan ho agrupe tot en un PROJECTE i el presente, intentant arribar a la persona que me’l demana, a l’interior d’aquesta o aquestes persones. Tot un plaer!

2 responses

  1. Anna F.

    Ostres, m’encanta tot! Especialment les cortines amb espirals… i les mecedores, jeje 🙂

    24 Març 2011 a les 19:13

  2. M’alegre molt. Ara vaig a pel projecte dels Ferrer i Bonaviña que aviat estrenaran casa. I recorda que, quan tingues la teva, també estaré amb tu.

    25 Març 2011 a les 12:43

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s